KST Social Engagement

Stresshåndtering

Samtaleterapi

Gruppeterapi

Diabetes rådgiving

Kranio Sakral terapi

Social Engagement protocol

Terapi for børn med Asperger og ADHD

Udvikling - Helbred - Velvære

KST og Social Engagement Protokol


Hvor stammer kranio sakral terapi fra?

KST blev opfundet af en amerikansk læge, William Sutherland, 1873 - 1954.

KST blev hurtigt en del af lægeuddannelsen i de Osteopatiske skoler, hvor man ud over en almindelig lægeuddannelse lærer en blød form for manipulering af knogler i ryggen, nakken osv

.

Kranio-sakral terapi, social engagement adskiller sig fra almindelig kranio-sakral terapi ved at kunne løfte mennesker fra stress, depression og angst til at få et bedre socialt engagement, altså en øget livskvalitet.

Kranio-sakral terapi behandlinger giver en øget livskvalitet, ved bl.a. at forbedre ubalancer i centralnervesystemet, specielt i det autonome nervesystem, der traditionelt deles op i det sympatiske nervesystem - vores stressrespons og det parasympatiske nervesystem - vores afspændingsrespons.


Den 10. kranienerve, den vagale nerve,der er en del af det autonome nervesystem beskrives traditionelt som 2 grenet - en gren der er med til at styre det sympatiske nervesystem og en parasympatisk gren der er med til at styre vores afspændingsrespons.


Inspirationen til udviklingen af Social engagement protokollen kommer fra Dr. Steven Porges.

I 1996 fremlage Dr. Steven Porges (Brain-Body Institute, Department of Psychiatry, University of Illinois), den polyvagale teori.


Hos mennesker og pattedyr deler den vagale nerve sig fysisk i 3 grene. I Porges polyvagale teori, beskriver Porges funktionen af den 3. gren af vagus nerven, der sammen med den 5.  7.  9. og 11. kranienerve giver det respons ”immobilisering uden angst”, - det respons der giver mennesket og pattedyr vores sociale adfærd.

I 2003 blev der afholdt en konference med Steven Porges og Stanley Rosenberg, omkring den Polyvagale teori. Herefter blev ”Social Engagement Protokol®” finpudset af Stanley Rosenberg. Den har vist sig højst effektiv, ikke kun til at lette stress symtomer, men også til at forbedre klientens følelsesmæssige tilstand.


Læs evt. mere om den ”Polyvagale teori” på www.stanleyrosenberg.com

Cristine Lotus Søgaard

4000 Roskilde   

telelefon: 3116 2386

mail: cristine@help2live.dk